מאכלי הים של האיים האזוריים

האיים האזוריים אינם מקשה אחת בכל מה שקשור למאכלי ים. במרחק 950 ק”מ מחופי אירופה תושבי האיים האזוריים למדו לאכול מה שהים מציע להם: סרדינים, תמנונים ויצורים ימיים שונים שמהווים חלק מחיים הימיים השוקקים של האיים לצד כרישים, דולפינים ולווייתנים.

המשמעות היא שבאיים השונים יש מאכלים מגוונים בהתאם לעונות השנה – אתם אמנם לא יודעים מה אתם צפויים לאכול אבל אתם בטוח הולכים ליהנות.

לאכול וליהנות כמו המקומיים

מסעדת Ponta do Garajau שבעיירת הדייגים Ribeira Quente בדרום סאו מיגל היא דוגמה לכך. במקום מגישים לאורחים דגים שלמים כולל הראשים וסרדינים ממולאים.

המארחים ישמחו לראות איך אתם מסתדרים עם מנהגי האכילה המקומיים (למשל את הסרדינים אוכלים בביס אחד), אבל דבר אחד בטוח – הנוף הסלעי האפור שמסביב מהווה את התפאורה המושלמת לזה.

אחד המאכלים הייחודיים עשוי מ-Barnacle, בלוט ים. אמנם כדי לתפוס את הבלוטים חייבים להרוס את הסלעים שמהווים את בית הגידול שלהם, אבל ההשקעה משתלמת – בישול הסרטן באדים של מי ים והכנסתם מיד למי קרח הופכת אותם לרכים, עסיסיים וטעימים במיוחד. משהו שהוא שילוב בין סרטן וצדפה.

לצערכם אתם יכולים ליהנות מהמאכל הזה רק בסוף הקיץ וזאת מסיבה אחת – רק בעונה זו הם מגיעים לגודל המתאים לבישול ולאכילה.

חשבתם שאתם מכירים מאכלי ים? תחשבו שוב…

בשאר הזמן תוכלו למצוא בכל מסעדת דגים מקומית מאכלי ים שאתם בטח  מכירים: טונה, דג חרב, לוקוס ועוד. עם זאת, בחלק מהמקרים תצטרכו הסברים לגבי המנות, הן בגלל השפה והן בגלל אופן הבישול הייחודי. למשל, Pargo הוא דג הדניס המקומי.

בנוסף, לעיתים אותו דג מבושל בצורות שונות אבל המאכל נקרא באותו שם. למשל: Lulas הוא דיונון שמבושל עם רסק עגבניות או מטוגן עם עשבי תיבול טריים ולימון.

במסעדת O Sagitáro שנמצאת ב-Maia שבצפון סאו מיגל מגישים 15 מנות דגים שונות, אבל המבחר משתנה כל יום בהתאם לשלל היומי.

במקום עושים שימוש אך ורק בדגים טריים באיכות הגבוהה ביותר וכולם מוכנים באותה צורה – מטוגנים על הגריל עם מלח בלבד. רק האורחים מחליטים בעצמם אם להוסיף רטבים או פלפלים חריפים. ככה פשוט ככה טעים.

אותה הגברת בשינוי אדרת

במערב האי במסעדת Cantinho do Caix שבעיר São Brás (לא להתבלבל עם יישוב בשם דומה בטרסיירה) מתמחים במרק דגים. גם פה תכולת המרק משתנה בהתאם לשלל היומי, אבל תמיד הוא מוגש עם נתחים גדולים של לחם טרי ומהביל.

מרק הדגים במסעדת Cantinho do Caix באי סאו מיגל

מרק הדגים במסעדת Cantinho do Caix באי סאו מיגל

לעומת זאת, במסעדת Beira Mar באי טרסיירה מגישים את אותו מרק עם לחם מסורתי עגול. יחי ההבדל הקטן.

גם במאכלים אחרים יש שוני בין האיים השונים. למשל, בכל מקום (כולל מסעדות יוקרה ודוכני מזון מהיר) מגישים Lapas שהן רכיכות חריפות שמוקפצות במחבת עם שום טחון, לימון ורטבים חריפים, אבל באיים פיקו וסאו ג’ורג’ הם מוגשות בעודן נאות (ונעות) עם מלח האוקיינוס.