גבינת סאו חורחה (Queijo São Jorge) היא גבינה קשה למחצה שמיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר באי סאו חורחה (סאו ג'ורג') אבל תוכלו למצוא אותה במסעדות בכל רחבי האיים האזוריים. זו גבינה איכותית וייחודית מאוד לאי ורק היא יכולה להיקרא בשם "גבינת סאו חורחה". הגבינה הזו היא חלק ממש חשוב במסורת המקומית ושמעה יצא בכל העולם.
גבינת סאו ג'ורג' מיוצרת מאז המאה ה-16 באי. הטופוגרפיה של האי ששמונים אחוז ממנו מכוסה במרבדי דשא עם 9,000 פרות חולבות – מאפשר ליצור פה גבינה באיכות גבוהה שמכילה רק חלב, אנזימי הגבנה ומלח. בעיקרון, לגבינות פה יש טעם טהור וייחודי וכל זאת ללא שום תוספים מלאכותיים.
מחלבת Uniqueijo in Beira
יש 3 מחלבות ליצור גבינה על סאו חורחה אבל בפוסט זה נתמקד במפעל Uniqueijo in Beira. אפשר לסייר במפעל (רק 1.50 יורו לאדם) בימי שלישי וחמישי, אבל אפשר גם ליצור קשר כדי לתאם זמן אחר לביקור (הכי קל יהיה לבקש מאחד מעובדי המלון שלכם לעשות את זה במקומכם).
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באזוריים. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- צפייה בלווייתנים וסיור מודרך באיים האזוריים
- פונטה דלגדה: שייט צפייה בלווייתנים ודולפינים
- האי סאו מיגל: טיול יום מודרך ברחבי האי עם ארוחת צהריים
- האי סאו מיגל: חצי יום שייט צפייה בלווייתנים
- האי סאו מיגל: שחייה עם דולפינים
- האי פיקו: צפייה מודרכת בלוויתנים מסירה עם ביולוג ימי
- האי פיקו: צפייה בלוויתנים ודולפינים מסירת זודיאק
- איזור פורנאש: חוויה לילית עם מעיינות חמים וארוחת ערב
- האי טרסיירה: צפייה בלווייתנים ודולפינים בסירה עם תחתית זכוכית
הסיור במפעל הגבינות
לפני הסיור כנראה שתולבשו בחליפת פלסטיק ומגפיים. תהליך יצור הגבינה מתחיל בחימום החלב והוספה של חומרי קרישה טבעיים. בהמשך מנקים את התערובת ויוצקים אותה לתוך תבנית עגולה. כל גבינה מכל מיכל חייבת להיבדק ולענות על כמה קריטריונים כדי לזכות בתווית הנחשבת "PDO" שמוכיחה שהיא אכן ראויה להיקרא "גבינה איכותית מסאו גורג'. בבדיקה מתייחסים לצורה שלה, למראה החיצוני למרקם, לריח ולפרמטרים נוספים. בסיום, את הגבינה טועם בטעימה עיוורת אחד מחברי אגודת Queijo São Jorge ומעניק רק לגבינות המושלמות ביותר את התווית PDO. חשוב לדעת כי כל גבינה שיוצאת מהאי סאו ג'ורג, גם אם היא לא חתומה עם תווית PDO, עדיין תהיה איכותית מאוד.
הסיור מסתיים בטעימה השוואתית של גבינה צעירה רכה בת שלושה חודשים אל מול גבינה של שבעה חודשים, קצת יותר מוצקה ואפילו קצת מתובלת. למעשה, אורחים רבים טועים לחשוב שמוסיפים כאן לגבינות פלפל, אבל למעשה הטעם הזה נוצר באופן טבעי בגבינות סאו ג'ורג'. במקום יש גם חנות בה תוכלו לרכוש ממגוון הגבינות של סאו חורחה.
נוף נפלא בין ולאס (Velas) וטופו (Topo)
טיפ קטן: אם אחרי הביקור נשאר לכם זמן נוסף, סעו לקצה המזרחי של האי אל טופו ובקרו ב-Finisterra, עוד מפעל גבינות שמייצר גבינות סאו גורג' נפלאות וגבינות Topo שמנות וטעימות. בנוסף, הנסיעה בין ואלאס וטופו עוברת באחד האזורים היפים ביותר של האי. יש כאן נוף מדהים של הר הגעש פיקו עולה מעל קו העננים, גבעות על גבעות מנוקדות בבתי אבן ויערות ירוקים שנשפכים אל האוקיינוס האטלנטי הכחול.