טיג'לדה הוא קינוח אזורי מסורתי העשוי מפודינג והוא מוגש בעיקר באי סנטה מריה שבאיים האזוריים. זהו קינוח טעים דומה לקרם ברולה אבל יש בו מרכיבים שונים מעט והוא מבושל בסגנון פורטוגזי, שזה אומר, בקערת חרס. לטיג'לדה מרקם חלק, מאוד פשוט וקל להכין אותו וכמעט תמיד הוא יצא טוב ומרשים.
אז איך מכינים טיג'לדה?
צירפנו לכם מתכון קליל ויעיל:
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באזוריים. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- צפייה בלווייתנים וסיור מודרך באיים האזוריים
- פונטה דלגדה: שייט צפייה בלווייתנים ודולפינים
- האי סאו מיגל: טיול יום מודרך ברחבי האי עם ארוחת צהריים
- האי סאו מיגל: חצי יום שייט צפייה בלווייתנים
- האי סאו מיגל: שחייה עם דולפינים
- האי פיקו: צפייה מודרכת בלוויתנים מסירה עם ביולוג ימי
- האי פיקו: צפייה בלוויתנים ודולפינים מסירת זודיאק
- איזור פורנאש: חוויה לילית עם מעיינות חמים וארוחת ערב
- האי טרסיירה: צפייה בלווייתנים ודולפינים בסירה עם תחתית זכוכית
מרכיבים
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס סוכר
- 9 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קערת בישול פורטוגזית מחרס
הוראות הכנה
- חממו את התנור מראש ל-180 מעלות
- הקציפו את הביצים קלות בקערה
- בסיר על אש בינונית הוסיפו 3 כפות סוכר ושלוש כפות מים וערבבו עד לקבלת סירופ סמיך
- הוסיפו את שאר המרכיבים לסיר. ערבבו והניחו לסיר להתבשל כמה דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה
- שפכו את התערובת אל תוך קערת חרס ואפו בתנור במשך כשעה או עד שהחלק העליון מזהיב. שימו לב לא לאפות יותר מדי על מנת לא לאבד את המרקם הרך והחלק
- מוציאים מהתנור ומצננים במשך 5-10 דקות
- הטיג'לדה שלכם מוכנה. עליה אפשר להזליף מי ורדים, רוטב שוקולד, מייפל ושברי אגוזים
בתיאבון!
נ.ב. בסרטון מוצג מתכון נוסף: