טיג'לדה – מתכון ואופן הכנה

טיג'לדה הוא קינוח אזורי מסורתי העשוי מפודינג והוא מוגש בעיקר באי סנטה מריה שבאיים האזוריים. זהו קינוח טעים דומה לקרם ברולה אבל יש בו מרכיבים שונים מעט והוא מבושל בסגנון פורטוגזי, שזה אומר, בקערת חרס. לטיג'לדה מרקם חלק, מאוד פשוט וקל להכין אותו וכמעט תמיד הוא יצא טוב ומרשים.


טיג'לדה

אז איך מכינים טיג'לדה?

צירפנו לכם מתכון קליל ויעיל:


תכנון טיולים באנר

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 9 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קערת בישול פורטוגזית מחרס

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות
  2. הקציפו את הביצים קלות בקערה
  3. בסיר על אש בינונית הוסיפו 3 כפות סוכר ושלוש כפות מים וערבבו עד לקבלת סירופ סמיך
  4. הוסיפו את שאר המרכיבים לסיר. ערבבו והניחו לסיר להתבשל כמה דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה
  5. שפכו את התערובת אל תוך קערת חרס ואפו בתנור במשך כשעה או עד שהחלק העליון מזהיב. שימו לב לא לאפות יותר מדי על מנת לא לאבד את המרקם הרך והחלק
  6. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 5-10 דקות
  7. הטיג'לדה שלכם מוכנה. עליה אפשר להזליף מי ורדים, רוטב שוקולד, מייפל ושברי אגוזים

בתיאבון!

נ.ב. בסרטון מוצג מתכון נוסף:

airalo ad