סיור במטע לגידול אננס Pineapples A Arruda

כלכלתו של האי סאו מיגל, האי הגדול ביותר באיים האזוריים התבססה במאה ה-19 על שלושה מוצרים: תה, טבק ואננס. נכון לתחילת המאה ה-20 האיים האזוריים אפילו היו היצואנים הגדולים ביותר של הפרי בעולם. כיום אמנם כלכלת האי מבוססת על תיירות, אבל ניתן להתרשם מתהילת העבר באמצעות ביקור במטע אננס – היחיד מסוגו באירופה.

אננס

אננס

אמנם מזג האויר באיים האזוריים הוא ים תיכוני-טרופי והוא אינו מתאים לגידול אננס שנחשב לפרי טרופי אמיתי. אבל המקומיים כאן מצאו פתרון גם לזה, ממש כמו שהם מצאו פתרונות יצירתיים לבעיות קיומיות נוספות. הפתרון שנמצא הוא גידול אננס בכ-6000 חממות זכוכית שצבועות לבן כדי להימנע מאור השמש הישיר. ואגב, ארכיפלג האזוריים הוא המקום היחיד בעולם שבו מגדלים אננס בחממות.

החממות משחזרות את התנאים הטבעיים הדרושים לגידול אננס, כך שאמנם הביקור בחממות קשה מעט לאנשים (לחות גבוהה בחום רב) אבל טוב לאננס. מסתבר שככה האננס לא רק גדל מהר יותר אלא הוא גם טעים יותר ואורגני. ממש לתפוס שתי ציפורים באננס אחד. סיור בחממות האננס שבסאו מיגל הוא סיור במוזיאון חי שמנציח תרבות ייחודית כך שלדעתנו הוא בגדר חובה.

כדי ל”אלץ” את האננס לגדול במהירות ובאופן אחיד, לאחר כ-4 חודשים מהשתילה, המגדלים סוגרים את דלתות החממות בלילות ומדליקים בהם מדורה. מסתבר שהשריפה גורמת לאננס לרצון להנציח את המין או אם תרצו – “בייבי בום” גרסת בוב ספוג. אמנם הפעולה הזו מתרחשת רק במשך 5-8 ימים אבל מסתבר שהיא עובדת ולראייה – האננס של האיים האזוריים נחשב לטוב ביותר בעולם.

בטח תשמחו לדעת שניתן לבקר באחת מחממות האננס של Pineapples A Arruda בחינם כולל הדרכה, כך שאפשר לא רק לדעת הכל על גידול אננס אלא גם לשאול שאלות. למשל, הידעתם שבמקור האננס הגיע לאיים האזוריים מאפריקה והוא אינו גידול מקומי אותנטי? הידעתם שנדרשות לאננס שנתיים תמימות כדי להגיע לגודל מלא?

בסיום הסיור תוכלו לרכוש מוצרים מאננס כמו עוגת אננס, ליקר אננס שמיוצר ע”פ מתכון משפחתי בן 5 דורות, ריבה וסבונים שניתן לקנות רק כאן. החנות נמצאת במקום ששימש בעבר כבית אריזה לאננס ואמנם קשה לעמוד בפיתוי של האננס, אבל מצד שני מדובר במזכרות אננסיות ייחודיות שלא תמצאו במקום אחר כך שמדובר בשופינג לגמרי מוצדק.

מידע חשוב נוסף

שעות הפתיחה

אפריל – ספטמבר – כל יום מתשע עד שמונה

אוקטובר – מרץ – כל יום מתשע עד שש