7 הדברים שאתם חיייבים לעשות באי פלורס

האי פלורס שבאיים האזוריים נחשב לעיתים קרובות כגרסה מוקטנת של אירלנד או של שוויץ. הגבעות הירוקות, 8 הלגונות, מאות הנחלים, האגמים והמפלים יוצרים יופי מרהיב, טבעי ופראי שהדרך הטובה ביותר לתאר אותו הוא פשוט להשוותו למשהו שכולם מכירים.


האגמים Negra ו-Comprida באי פלורס
האגמים Negra ו-Comprida באי פלורס

האי מוכר היטב למעטים בלבד והתיירות בהמוניה לא מגיעה אליו, כך שאם תבקרו בו בטיול הבא שלכם באזוריים, אתם תהנו (כמעט לבד) מ-143 קמ"ר של נוף וטבע. אמנם כדאי לבקר באי האקולוגי הזה במשך כל השנה, אבל אם אתם רוצים ליהנות גם ממזג אויר נפלא ולקחת חלק בחגיגות המקומיות הייחודיות – אנחנו ממליצים לכם להגיע בחודשים יוני-ספטמבר.

אגדה אורבנית טוענת שבאיים האזוריים גשום במהלך כל השנה אבל המציאות שונה לחלוטין. אמנם השמיים לרוב מעוננים ויש צפי תמידי לגשם, אבל בחודשי הקיץ תושבי האיים נהנים משבועות ארוכים של מזג אויר חם ושטוף שמש. עוד סיבה טובה לבקר במקום בקיץ…


תכנון טיולים באנר

קחו בחשבון שתנאי מזג האויר באי משתנים במהירות ולכן מומלץ לארוז מעיל גשם קליל. ואגב, אם אתם מעוניינים להגיע למקום בתקופות אחרות כדאי שתדעו מה צפוי לכם: טמפרטורות ממוצעות של  20-15. עכשיו אתם מבינים למה קוראים למקום גן עדן עלי אדמות?

airalo ad

בתי מלון מומלצים בפלורס תוכלו למצוא כאן

החלטתם שכן? הנה 7 דברים שאסור לכם לפספס באי

1. הפליגו לאורך חופי האי

אנחנו חושבים שכדי להכיר את פלורס באמת צריך לראות את האי מכל הכיוונים והזויות. אמנם תוכלו לעשות זאת במהלך הטיסה וההליכה הרגלית, אבל אין תחליף להפלגה שמגלה פינות נסתרות בחופי האי שלא תוכלו להכיר בשום דרך אחרת.

2. טיול רגלי בשבילי האי

אנחנו ממליצים גם לצאת לסיור רגלי בחוף בחברת מדריך מקומי. כך תוכלו להבטיח את בטיחותכם, לצפות את השנויים האפשריים במזג האויר ולהכיר כל מערה, מפל וסלע מקרוב כולל סיפורי אגדות ומעשיות מקומיות.

באי יש 4 שבילי טיול רשמיים והליכה רגלית היא אחת הפעילויות הפופולריות על התיירים. המשמעות היא שבטוח תמצאו את השביל שמתאים לכם גם אם אתם בטטות כורסא ידועות.

מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של משרד התיירות המקומי כדי לבחור שביל טיול בהתאם לקושי, אורך וזמן הליכה נדרש. ועוד לא דיברנו על העובדה שכל השבילים פתוחים לציבור חינם אין כסף, כך שאתם גם נהנים מנופים מרהיבים וגם לא משלמים על זה כלום…

3. בדקו את בלוטות הטעם שלכם

האי יושב בהתחלה ע"י מהגרים מבלגיה ורק לאחר מכן ע"י מהגרים מפורטוגל, כך שמבחינת קולינרית הוא מגוון ומאתגר במיוחד. השילוב של הקרקע הוולקנית ורוח הים המלוחה נותן לתוצרת המקומית טעם פשוט שונה. למעשה, רוב מתכוני האי מבוססים על שני מרכיבים: שורשי טארו (Taro) ובטטות.

באי פלורס הפרות והחזירים משוטטים באופן טבעי במרעה הפתוח ואוכלים אך ורק עשב, כך שהבשר המקומי הוא אורגני לחלוטין על כל המשתמע מכך. בנוסף, יש במקום מפעל מקומי לייצור מוצרי חלב (בעיקר גבינה צהובה פיקנטית) ועבודתו מבוססת על מתכונים מסורתיים.

באי יחסי האהבה-שנאה עם הים ועם רוחות החורף באים לידי ביטוי גם באוכל. למשל, אחד המאכלים הפופולריים על המקומיים הוא קציצות מאצות. ועוד לא דיברנו על פירות הים והדגים שנמצאים פה בשפע שהופכים למעדן בשילוב שמן זית, חמאה, בצל ופטרוזיליה.

4. צאו להרפתקה

הצוקים והמפלים התלולים של האי הופכים את פלורס לאידיאלי לפעילויות אתגריות, למשל טיפוס צוקים, סנפלינג ועוד. צלילה אף היא מומלצת פה הודות למגוון המינים הימיים שבמים המקיפים את האי, למשל צלילה לספינת הקיטור האנגלית הטרופה שטובעה לחופי האי בתחילת המאה שעברה.

שלא כמו איים אחרים באים האזוריים (בעיקר פיקו ופאיאל), האי פלורס אינו נחשב ליעד לצפייה בלוויתנים. אבל אם אתם מגיעים לאי באמצעות מעבורת מהאי קורבו – רוב הסיכויים שתראו לוויתנים או לפחות דולפינים גם אם לא תכננתם זאת. אנחנו חושבים שהאי נקרא האי הורוד כי הוא מתאים לאופטימיים במיוחד, אבל את זה תצטרכו לבדוק בעצמכם.

5. חגגו עם המקומיים

היחס בין התושבים לאלוהים מקבל כאן משמעות אחרת. אמנם רוב המקומיים הם קתוליים כמו במולדתם פורטוגל, אבל נדמה שהקשר הדתי כאן מבוסס יותר על תקווה (בגלל תנאי הקיום הקשים) מאשר על תיאולוגיה.

המשמעות היא שבאירועים הדתיים התכופים בחודשי הקיץ משתתפת כל האוכולוסיה המקומית מגדול ועד קטן. אמנם לא תמיד ברורים המקורות לחגיגות באי אבל מאמינים שהם קשורים לאיזבל – מלכת ספרד באמצע המאה ה-13.

וכמו בכל אי באיים האזוריים, גם לאי פלורס יש את הוריאציה שלו לחגיגות רוח הקודש. פה למשל הם כוללים ארוחת צהריים ביום ראשון שמכילה מרק בשר עשיר, לחם ספוגי ובשר צלוי. וזה לא הכל כי כל סוף השבוע שלפני כולל מופעי מוסיקה שונים, בזארים שונים והגרלות.

6. למדו על העבר

ציד הלוויתנים שימש כאחד מאמצעי הקיום החשובים באיים האזוריים. מכיוון שתנאי מזג האויר הם לא צפוים ויכולים להזיק ליבולים חקלאיים, המקומיים בעבר עסקו בציד לוויתנים, עיבוד העורות ויצוא השמן, העצמות והשיניים של הלוויתנים. כיום הלוויתנים הם מין מוגן והם שינו את פרנסת המקום: מציד שלהם לתיירות שמבוססת על צפייה בהם.

דגם של לויתן מזיפות אובלנה צפון-אטלנטית
דגם של לויתן מזיפות אובלנה צפון-אטלנטית

מפעל הלוויתנים הישן בסנטה קרוז (העיר העיקרית של האי פלורס) הפך למוזיאון, כך שתוכלו לעקוב אחר תעשיית ציד הלוויתנים לאורך הדורות. אנחנו ממליצים לצפות בסרט התיעודי שמוקרן במקום שעוקב אחר שגרת חייו של צייד לוויתנים. אמנם חלק מהתמונות קשות לצפייה אבל אתם יכולים להתנחם בעובדה שזה כבר לא קורה.

7. קפצו לאי השכן קורבו

האי קורבו נמצא במרחק הפלגה של 45 דקות מפלורס, כך שחבל לוותר על ההזדמנות ולא להגיע גם אליו אם אתם כבר פה. מבחינה גאוגרפית שני האיים האלו נחשבים למבודדים ביותר בארכיפלג אבל הם למעשה מרכיבים שלם אחד מבחינה קהילתית.

האי קורבו הוא האי הכי קטן בארכיפלג (17 קמ"ר) ומספר תושביו מועט במיוחד (פחות מ-400), כך שאתם נהנים מאי ייחודי ומסקרן שכבר כבש לבבות ברחבי העולם. הידעתם שסרטון הפרסומת לקוקה קולה שהוקרן במהלך גביע העולם בכדורגל ב-2014 צולם פה?

אנחנו ממליצים להקדיש לקורבו לכל הפחות יום אחד כדי להכיר את העיירה היחידה באי, את סיפורי הפולקלור המקומיים על פלישות הפיראטים, את ההיסטוריה התרבותית של האי ואת לוע הר הגעש Caldeirão.

איפה מומלץ לישון בפלורס?

‪Hotel Ocidental‬ – מלון זה נמצא בבעלות משפחתית וכל חדריו פונים לים, כך שלכם מובטח יחס חם, מיקום ונוף מרהיבים. המלון נמצא בקרבת בריכות שחייה טבעיות ואנחנו ממליצים לא לוותר על שחיית בוקר.

בדלפק הקבלה במקום יוכלו לעזור לכם עם כל הפעילויות הנ"ל, למשל להזמין עבורכם מקום במעבורת לקורבו, להמליץ על מדריך מקומי, להתאים לכם את שביל ההליכה ועוד. ועוד לא דיברנו על המחירים הסבירים…

מלון Aldeia da Cuada – מלון זה נמצא בכפר (הנה קישור למאמר שלם עליו: "הכפר הנידח שהפך למקום הכי רומנטי באירופה") מבודד שננטש עם עזיבת תושביו לארה"ב בשנות ה-60. המלון כולל 17 בתי חווה משופצים ששמרו על העיצוב המקורי, כך שאתם יכולים להינות משקט ושלווה בסגנון הישן. המלון כולל אלמנטים מודרנים כמו אינטרנט אלחוטי ואנחנו ממליצים לא לוותר על ארוחת הבוקר – חגיגה של מוצרים מקומיים שמוגשים כיד המלך.