המטבח האזורי – מאכלים ומשקאות מסורתיים באיים האזורים

המטבח האזורי המסורתי

המיקום הגיאוגרפי של האיים האזוריים הוא כנראה הגורם לעושר של הגדול של המטבח האזורי המסורתי. המטבח מאופיין בתפריט רחב של מתכונים עסיסיים שיספקו אפילו את החך האנין ביותר.


צדפות
צדפות

העושר הגדול של דגים מהאוקיינוס בנוסף לבשר איכותי, לירקות ולמוצרי חלב ולגבינה המקומית כגון גבינת סאו ג'ורג' הידועה מאפשרים שימוש במגוון גדול של חומרים במטבח האזורי.

כשמטיילים באיים בחיפוש אחר מנות מסורתיות מקומיות מוצאים גרסאות רבות של אותם תבשילים במקומות שונים בשל השימוש בתבלינים שונים. הדוגמאות הבאות ראויות לציון מיוחד:


תכנון טיולים באנר
  • Sopas do Espírito Santo – מרק רוח הקודש
  • Fish stews – דג מבושל
  • Massa Sovadaכיכר לחם פורטוגזי מתוק
  • Malassadas – סופגנייה מתוקה



Booking.com

airalo ad

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של סאו מיגל

בסאו מיגל מומלץ לטעום את המרק החמוץ המקומי (Caldo Azedo), את כרוב העלים (Couves Solteiras), את הצלעות ברוטב כבד (Torresmos de molho de fígado”), מרק תפו"א וכרוב עלים (Fervedouros), תמנון מבושל ביין אדום (Polvo Guisado em vinho de cheiro), תבשיל נקניק ובטטות (Linguiça ou Chouriço com inhame), אורז עם צדפות (Arroz de Lapas), צדפות ברוטב אלפונסו (Lapas de molho Afonso) ואת המנה הכי מיוחדת באיזור – קוזידו (Cozido nas Caldeiras das Furnas) – ארוחה שמבושלת כולה מתחת לפני האדמה ע"י אדים שיוצאים בלחץ מהמעיינות החמים של פורנאש.

המטבח האזורי - קוזידו
המטבח האזורי – קוזידו

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של סנטה מריה

בסנטה מריה אסור לוותר על מרק הלפת (Caldo de nabos), דייסה מקמח תירס (Bolo na panela), תבשיל מבשר חזיר (Molhos de porco) ומרק החזיר (Molhos de porco).

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של טרסיירה

האוכל שמאפיין את טרסיירה הוא: המנה Alcatra היא תבשיל בשר המבושל על סיר חרס בתנור עצים. מנה נוספת היא דג מבושל עם תפוחי עץ (Caldeirada de peixe com maçãs), נקניק דם (morcela) העשוי מבשר חזיר הוא גם מנה קבועה בתפריט, תמנון מבושל או אפוי נקרא – Polvo ואילו ארנב עשוי ברוטב חומץ ובצל נקרא – Coelho de molho vilão.

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של גרסיוסה

בגרסיוסה תוכלו לאכול מגוון דגים. דגים הם מזון חשוב באים האזוריים והם מרכיב עיקרי בתבשילים שונים או במנות אפויות הנהוגות במטבח של האיים.

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של פיקו

מרק הדגים הטעים של האי ההררי פיקו נקרא "Caldos de Peixe". בפיקו גם כדאי לטעום את מנת הנקניק עם הבטטות (Linguiça com inhame), את מנת צלעות החזיר (Torresmos de porco) ואת תבשיל הבשר – Molha de carne.

המטבח האזורי – המנות הכי טעימות של פאיאל

המטבח של פאיאל כולל מנה טעימה של צלעות חזיר ביין שום ורוטב פלפל (Torresmos de vinha-de-alhos), את Carne de molha – תבשיל בשר, פילה דג ברוטב סמיך (Filetes de molho ferrado) ומנות קינוח נפלאות אחרות.
– באי פלורס אסור לפספס את המנות הבאות: Sopa de agrião – מרק גרגר נחלים, Cozido de porco – תבשיל חזיר, Molhos de dobrada – רוטב מעיים עדין, Feijão com cabeça de porco – אפונים עם ראש חזיר, Bolo no Tijolo – מעין פיתה, Caldeirada de Congro – תבשיל צלופח קונגר, Bonito assado no forno – דג בוניטו אפוי ואת ה- Pastéis de ervas marinhas (אצות מטוגנות).

המטבח האזורי – יין

יין – vinho de cheiro או Morangueiro הוא יין שמיוצר ברוב האיים. היין הידוע "Verdelho" מהאי פיקו הוגש בעבר על שולחנו של הצאר הרוסי כמו גם יינות רבים אחרים מגרסיוסה, טרסיירה (ביסקוויטוס), סנטה מריה (סאו לורנצו) וסאן מיגל (קאלורה). כל היינות הללו מצוינים ויכולים ללוות את המנות המוגשות באיים השונים.

המטבח האזורי – משקאות חריפים

הברנדי המקומי נקרא Aguardente velha da Graciosa. משקה נוסף יחודי לאיים האזוריים הוא Licor de maracujá – ליקר פסיפלורה מסאו מיגל.

קדירת בשר
קדירת בשר

המטבח האזורי – פירות ים

לובסטרים, נקראים פה "Cavacos" והם מצוינים כשהם טריים או על הגריל. סרטנים ו"Cracas" – סרטנונים הם מבין פירות הים המבוקשים יותר על האיים.

המטבח האזורי – גבינות

באיים האזוריים קיים מגוון רחב מאוד של גבינות טריות וקשות שמיועדות גם לאניני הטעם שבינינו. ראויה לציון מיוחד היא גבינת Queijo da Ilha מסאו גו'רג'.

המטבח האזורי – מתוקים וקינוחים

מאפים וקינוחים – גם בתחום הזה האיים האזוריים מציעים מגוון לא מבוטל של מתוקים.

בסאו מיגל אפשר למצוא:

Queijadas da Vila – קאפקיייקס וילה פרנקה
Confeitos da Ribeira Grande – סוכריית ריביירה גרנדה
Bolos Lêvedos das Furnas – לחם מתוק מפורנאש
Bichos de amêndoa ו-Barriga-de-Freira – ביצים מתוקות.

בסנטה מריה תוכלו להנות מ:

Suspiros – מרנג
Biscoitos-de-orelha ו-Melindre – עוגיות
Cavacos – פחזניות עם זיגוג סוכר
Encanelados – עוגיות ברנדי
Tigeladas – פודינג
Biscoitos estalados – קאפקייקס

בטרסיירה תוכלו להזמין קינוחים שונים. כמו:

Confeitos, Coscorões, Donas-amélias, Alfinim שהם כולם סוגים שונים של סוכריות ליקוריץ.

בגרסיוסה רצוי לטעום את ה:

Pasteis de Arroz שהן עוגיות אורז או את ה- Capuchos, Escomilhas, Encharcados d’ovos שגם הם כולם סוגי סוכריות ליקריץ. רצוי לא לוותר שם על ה- Queijadas (קאפקייקס).

בסאו ג'ורג'

תוכלו לבקש מהמלצר את הקינוח הלבן Doce Branco או את העוגה Bolos de Coalhada.

אננס
אננס

גם לאי פיקו יש קינוחים משלו:

Arroz doce – פודינג אורז.
Vésperas – פחזניות מעוצבות.

את כל הקינוחים הללו נהוג ללוות בשתיית תה אזורי מקומי, Chá Gorreana, שגדל ומיוצר בסאו מיגל. אותו ניתן לרכוש גם כאן.

האננס שגדל באיים האזוריים הוא מהמתוקים והטעימים ביותר בעולם וכמעט בכל ארוחה מגישים אותו לקינוח. אם צלוי מעט ואם טרי.

בתיאבון!