מוזיאון היין ויקב קאסה אגריקולה

ביקב קאסה אגריקולה תמצאו גם את מוזיאון היין של ביסקויטוס שמציג את היסטוריית הייננות באי (Museu do vinho biscoitos). המוזיאון נחשב לאחד המוזיאונים הטובים ביותר באי טרסיירה בפרט ובאיים האזוריים בכלל והוא נמצא בעיירה ביסקויטוס שבאי טרסיירה.

מוזיאון היין בעיירה ביסקוויטוס - טרסיירה, האיים האזוריים

מוזיאון היין בעיירה ביסקוויטוס – טרסיירה, האיים האזוריים

היקב פועל מ-1890 ברציפות ע"י אותה משפחה והוא היקב הראשי בטרסיירה. המוזיאון עצמו נמצא בבניין עתיק שנבנה בשנת 1931 ובו היום ניתן לרכוש ולטעום 2 יינות שולחניים לבנים ו-3 ליקרים מקומיים. הליקרים נקראים על שם מייסד היקב צ'יקו מריה והם מוצעים בסגנון יבש, חצי-יבש ומתוק. מנהל היקב כיום הוא בן הדור הרביעי ונושא גם הוא את השם צ'יקו מריה.

מלונות מומלצים קרוב ליקב

היינות המובחרים של יקב קאסה אגריקולה

  • יין שמיוצר מענבי ורדלחו (Verdelho)  ו-Terrantez המקומיים. תכולת האלכוהול ביין היא עד 17% וצבעו זהבהב עד ירקרק. ליין ארומה אגוזית עם נגיעות של תבלינים וטבק והוא משמש כיין קינוח קליל או להרמת כוסית "לחיים" באירועים. יין זה יש לשמור בטמפרטורה מקסימלית של 8 מעלות צלזיוס.
  • יין שמיוצר מענבי ורדלחו בלבד ותכולת האלכוהול המקסימלית בו היא 12%. צבעו של יין זה הוא זהבהב-ירקרק ויש לו ארומה של פירות ושל אצות ים. יש לשמור יין זה בקירור של 8-10 מעלות צלסיוס.

הליקרים של יקב קאסה אגריקולה

  • צ'יקו מריה 1 – ליקר יבש שמיוצר מענבי ורדלחו ותכולת האלכוהול בו היא 17%. לליקר צבע מוזהב של קש עם השתקפויות בצבעי ירוק. לליקר ארומה של אגוזי מלך ואגוזי לוז ונגיעות של תבלינים.
  • צ'יקו מריה 2- ליקר חצי יבש שמיוצר מענבי ורדלחו ו-Terrantez ותכולת האלכוהול בו היא 18%. צבע הליקר מוזהב ויש לו ארומה מעודנת של טבק, אויר ים ואגוזים.
  • צ'יקו מריה 3 – ליקר מתוק שמיוצר מענבי ורדלחו ו-Terrantez ותכולת האלכוהול בו היא 19%. לליקר צבע מוזהב ויש לו ארומה עדינה של אויר ים, אצות ועצים.

שעות פתיחה ודרכי הגעה אל המוזיאון והיקב

המוזיאון פתוח כל יום בין השעות 10:00-12:00 ומ-13:30-16:00 בימים חמישי-ראשון בחודשים אוקטובר עד מרץ. בחודשים אפריל-ספטמבר המוזיאון פתוח עד שעה 17:30. המוזיאון סגור בעונת בציר הענבים בספטמבר אך הכניסה ליקב חופשית.