הצצה טעימה אל הגבינות הנפלאות של האי סאו חורחה

גבינת סאו חורחה

גבינת סאו חורחה

גבינת סאו חורחה (Queijo São Jorge) היא גבינה קשה למחצה שמיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר באי סאו חורחה (סאו ג'ורג') אבל תוכלו למצוא אותה במסעדות בכל רחבי האיים האזוריים. זו גבינה איכותית וייחודית מאוד לאי ורק היא יכולה להיקרא בשם "גבינת סאו חורחה". הגבינה הזו היא חלק ממש חשוב במסורת המקומית ושמעה יצא בכל העולם.

גבינת סאו ג'ורג' מיוצרת מאז המאה ה-16 באי. הטופוגרפיה של האי ששמונים אחוז ממנו מכוסה במרבדי דשא עם 9,000 פרות חולבות – מאפשר ליצור פה גבינה באיכות גבוהה שמכילה רק חלב, אנזימי הגבנה ומלח. בעיקרון, לגבינות פה יש טעם טהור וייחודי וכל זאת ללא שום תוספים מלאכותיים.

פרות במרעה בסאו ג'ורג' - האיים האזוריים

פרות במרעה בסאו ג'ורג' – האיים האזוריים

מחלבת Uniqueijo in Beira

יש 3 מחלבות ליצור גבינה על סאו חורחה אבל בפוסט זה נתמקד במפעל Uniqueijo in Beira. אפשר לסייר במפעל (רק 1.50 יורו לאדם) בימי שלישי וחמישי, אבל אפשר גם ליצור קשר כדי לתאם זמן אחר לביקור (הכי קל יהיה לבקש מאחד מעובדי המלון שלכם לעשות את זה במקומכם).

הסיור במפעל הגבינות

לפני הסיור כנראה שתולבשו בחליפת פלסטיק ומגפיים. תהליך יצור הגבינה מתחיל בחימום החלב והוספה של חומרי קרישה טבעיים. בהמשך מנקים את התערובת ויוצקים אותה לתוך תבנית עגולה. כל גבינה מכל מיכל חייבת להיבדק ולענות על כמה קריטריונים כדי לזכות בתווית הנחשבת "PDO" שמוכיחה שהיא אכן ראויה להיקרא "גבינה איכותית מסאו גורג'. בבדיקה מתייחסים לצורה שלה, למראה החיצוני למרקם, לריח ולפרמטרים נוספים. בסיום, את הגבינה טועם בטעימה עיוורת אחד מחברי אגודת Queijo São Jorge ומעניק רק לגבינות המושלמות ביותר את התווית PDO. חשוב לדעת כי כל גבינה שיוצאת מהאי סאו ג'ורג, גם אם היא לא חתומה עם תווית PDO, עדיין תהיה איכותית מאוד.

Queijo São Jorge

Queijo São Jorge

הסיור מסתיים בטעימה השוואתית של גבינה צעירה רכה בת שלושה חודשים אל מול גבינה של שבעה חודשים, קצת יותר מוצקה ואפילו קצת מתובלת. למעשה, אורחים רבים טועים לחשוב שמוסיפים כאן לגבינות פלפל, אבל למעשה הטעם הזה נוצר באופן טבעי בגבינות סאו ג'ורג'. במקום יש גם חנות בה תוכלו לרכוש ממגוון הגבינות של סאו חורחה.

נוף נפלא בין ולאס (Velas) וטופו (Topo)

טופו, סאו ז'ורז', האיים האזוריים

טופו, סאו ז'ורז', האיים האזוריים

טיפ קטן: אם אחרי הביקור נשאר לכם זמן נוסף, סעו לקצה המזרחי של האי אל טופו ובקרו ב-Finisterra, עוד מפעל גבינות שמייצר גבינות סאו גורג' נפלאות וגבינות Topo שמנות וטעימות. בנוסף, הנסיעה בין ואלאס וטופו עוברת באחד האזורים היפים ביותר של האי. יש כאן נוף מדהים של הר הגעש פיקו עולה מעל קו העננים, גבעות על גבעות מנוקדות בבתי אבן ויערות ירוקים שנשפכים אל האוקיינוס ​​האטלנטי הכחול.