מה כדאי לאכול באיים האזוריים

לקראת הקיץ שיבוא עלינו לטובה רצוי שתשקלו טיול באיים האזוריים, קבוצה של תשעה איים וולקניים באוקיינוס ​​האטלנטי. אל האיים אפשר להגיע בתוך כמה שעות טיסה מישראל לאיים האזוריים ואולי החלפת מטוס או שניים. אחד מהדברים שחובה לעשות שם הוא לטעום מטעמים מקומיים כי לאכול באיים האזוריים זו חוויה מעניינת גם למי שאינו חובב אוכל מושבע.

תמיד אפשר ללמוד קצת יותר על ההיסטוריה והתרבות של היעד חדש אליו נוסעים אבל אחד התחביבים שלי הוא ללמוד אודות המטבח המקומי. בנוסף, אכילה היא חלק בטיול שאני ממש מחבב ולכן הפוסט הזה הולך לעסוק כולו באיך לאכול באיים האזוריים.

האיים האזוריים הם גן עדן לקרניבורים

סטייק שייטל

האקלים של האיים האזוריים מביא איתו מרחבי דשא המזינים את שפע עדרי הבקר בכל אחד מתשעת האיים. באי סאו מיגל, מלבד הקוזידו של פורנאש, אחד מתבשילי הבשר הידועים של האי הוא סטייק עם פלפל אדום מקומי. בטרסיירה, השייטל הוא דווקא הנתח הנפוץ.

אלקטרה (Alcatra) מורכב מבשר אפוי בקערת חרס בתוך תנור גחלים המוגש באופן מסורתי עם Massa Sovada, לחם מקומי מתוק העשוי מקמח, סוכר, חלב וביצים.

יאמי'ז

חובבי המתוקים ימצאו מרגוע במאפה מתוק זעיר עשוי קמח, ביצה, חמאה, חלב וסוכר. Franca Vila Queijada הוא היה מעדן שהוכן על ידי נזירות במנזרים במהלך המאה ה-16 בעיר Vila Franca do Campo שבסאו מיגל. Queijadas da Graciosa לעומתו הוא מאפה דומה אך צורתו צורת כוכב ויש לו טעם קרמל.

הקינוח המופלא של האיים האזוריים

Dona Amelia

Dona Amelia

Dona Amelia שנמכר באי טרסיירה הוא מעדן שחובה לאכול באיים האזוריים. המאפה עשוי עם ביצים, קינמון וקמח תירס ועליו זרויה אבקת סוכר. מאפה זה מציין את ביקורה הרשמי של המלכה דונה אמליה בטרסיירה עם המלך דון קרלוס בשנת 1901.

יין ורדלחו

מהאיים טרסיירה ופיקו מגיע יין מצויין בשם ורדלחו (Verdelho), יין מצויין ומתאים היטב לצד הנקניקיות האזוריות, הפודינג השחור, הגבינה ולחם התירס. יותר מאשר שמו של זן הענבים, Verdelho פירושו יין מחוזק מסורתי. היין יושן בחביות עץ והאו מיוצר במשך מאות שנים ומשווק כיין יוקרה בכל רחבי העולם. לפני או אחרי הלגימה, כדאי ללמוד על ההיסטוריה של גידול הגפנים האזוריות במוזיאון היין שבטרסיירה.

כרמי היין של פיקו מסווגים כאתרי מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. קירות הכרמים עשויות בעבודת יד מסלעים וולקניים שנגררו אל המקום על ידי המקומיים כדי להגן על הכרמים מן הרוח והים.

הגבינה המצויינת של סאו חורחה

הגבינה החצי-קשה קרויה על שם האי שבו היא נעשית, סאו חורחה. האקלים המתון, האדמה הלחה והפורייה הפכו אותו למיקום אידיאלי עבור 20,000 הפרות החולבות שחיות שם. הגבינה פותחה עם הזמן כשמתיישבים שהגיעו מהולנד, הביאו איתם פרות והחלו לחבוץ גבינות.

עוד מומלץ לאכול באיים האזוריים את הגבינה המקומית אך עולה על כולן גבינת סאו חורחה שמיוצרת על ידי שלוש מחלבות באי ויש לה מרקם מוצק, דונגי מעט. הטעמים שלה קלים, אבל מלאי חמאה. גבינת סאו חורחה נאכלת כמו גבינת שולחן עם יין בעל גוף מלא. כדי לטעום ולראות איך תהליך ההכנה מתבצע, דאי לבקר ב-do Lacticínios dos Lourais, מפעל גבינה על סאו חורחה. אם אתם מבקרים גם באיים אחרים, טעמו גם גבינות נוספות כי כל אי מציע גרסה משלו של גבינות טריות שנאכלת לפני הארוחה.

מומלץ לאכול באיים האזוריים גם צדפות

צדפותלאורך כל האיים, אתם עשויים למצוא caldeirada de Peixe שזה תבשיל דגים ותפוחי אדמה.

לאיים האזוריים יש את קו החוף  הגדול ביותר באירופה, מה שהופך את מטבח מאכלי הים למאוד פופולרי. טונה הוא אחד הדגים הפופולריים ביותר באיים האזוריים כמו גם צדפות, סרטנים, שרימפס ועוד. טכניקות דיג חדשניות פותחו באיים כדי לסייע לשמור על הדגה בסביבה בסביבה טובה אקולוגית ובריאה.

עשינו לכם חשק? בקישור הזה תוכלו להזמין כל דבר שיש לאיים האזוריים להציע. גבינות, יינות, סרדינים, מעדנים וממתקים מקומיים.

פסטיבלי אוכל ויין באיים האזוריים

הגסטרונומיה של האיים האזוריים אינה מוגבלת רק למאכלים מסורתיים. המאכלים האזוריים המודרניים נפוצים בפסטיבלים וחגיגות מזון קולינריות.

בסוף חודש יוני, המסעדה Anfiteatro בפונטה דלגדה מארחת את פסטיבל האוכל הגדול ביותר בארכיפלג: פסטיבל עשרת הימים עם 10 שפים (10 Fest Azores – 10 days, 10 chefs). שפים מפורטוגל, אירופה וצפון אמריקה מגיעים לאיים האזוריים על מנת ליצור מנות משלהם בהשראת מוצרים מקומיים. בשנת 2015, הפסטיבל נערך בין ה-18-27 ליוני.

את סוף השבוע הראשון של יולי, האי פיקו חוגג עם הכרמים שלו בפסטיבל Adegas. במשך שלושה ימים, מבקרים יכולים לסייר ביקבים ולעום יינות מקומיים יחד עם טאפאס עכשווי.

בשבוע הראשון של אוגוסט, האי טרסיירה מארח את יריד הגסטרונומיה האטלנטי שבו חלק מן השפים הכי טובים באיים האזוריים נאספים כדי לבשל מנות עכשוויות ומקוריות.

נראה שהמטבח הוא סיבה מצוינת לביקור באיים האזוריים. כבר הזמנתם מלון לטיול?